Kraft och energi

För att kropp och psyke ska klara av vardagens stress, med alla krav och förväntningar, behöver vi ladda våra inre batterier och fylla på med ny energi. När vi ser till att återhämta oss får vi den kraft och energi vi behöver för att orka med och njuta av både arbete och fritid.

 

Massage

Massage har en rehabiliterande och förebyggande effekt både för kropp och för själ. Massage ökar blodflödet och syre- och näringstillförseln i musklerna och är också en effektiv hjälp vid olika muskulära smärttillstånd. Genom massagen frigörs hormonet oxytocin som har en lugnande inverkan, därför ger massage även god effekt vid stressymptom. Regelbunden massage minskar risken för stress och utmattning.

 

Fysisk avslappning

Alltför många lever med en för hög grundspänningsnivå, de spänner fler muskler än vad som är nödvändigt för det de gör. Utan att ens vara medvetna om det. Det här gör att de i förlängningen töms på energi, blir trötta och orkeslösa. Avslappningsträning som går över tid sänker grundspänningen till normalnivå och kropp och sinne får chans till återhämtning.

 

Sömn

Sover vi skönt om natten och vaknar utvilade har vi mycket gratis. Då laddar kroppen ny energi. Men det är långt ifrån en realitet för många. Regelbunden avslappningsträning gör att sömnen blir bättre, kommer fortare och att vi vaknar mer utvilade.

 

Mental återhämtning

Hjärnan behöver stimulans men den måste också få vila. Mental avslappning handlar om att hitta ett tillstånd av lugn, säkerhet och trygghet. När vi känner att vi kan styra över vår kropp och medvetet påverka oss själva på ett djupare plan kan vi också hantera det som händer i vårt liv på ett mer konstruktivt sätt. Mental balans, vila och återhämtning är två av hälsans fyra byggstenar som vi är riktigt bra på.

Gå tillbaka