Innovativ och rogivande sinnesstimulering

Sinnesstimulering med gungstol är en innovativ och lovande metod som har en positiv effekt för välbefinnandet hos personer med kognitiva utmaningar. Bl.a. hos personer med förvärvad hjärnskada, som drabbats av demens, ADHD eller autismspektrum- störningar. Gungstolen används också inom psykiatrin och sjukhusväsendet. Effekten av gungstolen har bevisats av evidensstudier och kundupplevelser.

Gungstolarnas Rolls-Royce

ErgoNova Gungstolen® – sedan 2022 Nordic Sensi®Chair är en modern gungstol, den går under smeknamnet Gungstolarnas Rolls- Royce. Den har tre automatiska program med försiktiga rörelser. Den kan ställas in efter varje användares specifika behov och är en fantastiskt skön och rogivande gungstol. Den är inte större än en vanlig fåtölj och tack vare hjulen är den enkel att flytta.

Det finns 13 cm fritt utrymme under gungstolens bas – tillräckligt för att ett lyft ska kunna användas.

Nordic Sensi®Chair är CE-märkt som medicinskt tekniskt hjälpmedel enligt MDR2017/745/EU.

Enkel att använda dagligen

Gungstolen manövreras med hjälp av en lätthanterlig fjärrkontroll. Alla funktioner som program, rörelser, musik och stolinställningar styrs med ett lätt tryck på fjärrkontrollen. Musiken är specialkomponerad för ErgoNovas gungstolskoncept. Det är Musicure®, som samtidigt har en evidensbaserad positiv effekt för användning inom sjukvården. Gungstolen är ändamålsenligt utrustad för enkel och praktisk användning. Bland annat med öppningsbara sidostöd, hjul och inkontinensskydd.

Vibrationsmadrass – uppgradering till ErgoNova Gungstolen® och Nordic Sensi®Chair

Nu kan gungstolen uppgraderas ytterligare. Vibrationsmadrassen är ett helt nytt tillbehör till gungstolen, som ökar gungstolens användningsmöjligheter.

För användning inom sjukhus har vi utvecklat en speciell modell, Nordic Sensi®Chair Hospital.

Denna modell har avtagbara armstöd, specialtillbehör för sjukhus och en tryckavlastande madrass. Produkten kan desinficeras med alkohol. Produkten används för patienter med Organic Delirium som en del av vårdplanen.

Instruktionsfilm ErgoNova Gungstolskoncept

Längd 14 minuter 13 sekunder

Informationsfilm ErgoNova Gungstolskoncept

Längd 2 minuter 25 sekunder

Kundintervju ErgoNova Gungstolskoncept

Längd 1 minut 27 sekunder

Kontakta våra rådgivare

Vill du veta mer eller har frågor kring produkten? Kontakta gärna en av oss.

Prova i er verksamhet

För oss är det viktigt att ni får ett återhämtningskoncept som fungerar just för er. För att ge er tillfälle att utvärdera och tycka till om konceptet får ni prova det på er arbetsplats innan ni bestämmer er.