Vibrationsmadrass – uppgradering till ErgoNova Gungstolen® och Nordic Sensi®Chair

Nu kan gungstolen uppgraderas ytterligare. Vibrationsmadrassen är ett helt nytt tillbehör till gungstolen, som ökar gungstolens användningsmöjligheter.

Ett fristående tillbehör

Vibrationsmadrassen har utvecklats som ett fristående tillbehör till ErgoNova Gungstolen® och Nordic Sensi®Chair. Kan användas inom vårdsektorn men inte i somatisk sjukhusmiljö.

Vibrationsenheter

Vibrationsmadrassen har 10 inbyggda vibrationsenheter som kan vibrera enligt tre olika program.

Vibrationsmadrassen styrs av en lättöverskådlig och användarvänlig fjärrkontroll

När vibrationsmadrassen används i kombination med ErgoNova Gungstolen® uppnår man ett multisensoriskt redskap, där man ökar användningsmöjligheterna med gungstolen och breddar målgruppen.

Vibrationsmadrassen kan användas för att stimulera den taktila känslan, och den kan ha en positiv och avslappnande effekt på människor som har en understimulerad taktil känsla.

Övriga positiva effekter av användningen kan vara att cirkulationen och metabolismen stimuleras, liksom att man kan uppleva minskad smärta. Vibrationsmadrassen kan exempelvis användas till personer med demens, nedsatt kognition och psykiska sjukdomar.

Läs om erfarenheterna från OUH psykiatriska avdelning:

Fysioterapeut Jon Duus Sørensen konstaterar att gungstolen är ett mycket viktigt redskap i verktygslådan när det handlar om att minska användningen av tvång. 

För närvarande testas en speciellt nyutvecklad vibrationsmadrass till gungstolen.  Vibrationsmadrassen tillför en mängd möjligheter till gungstolen och utvidgar personalens viktiga palett med redskap i det dagliga arbetet.

Just nu är en mycket dålig, yngre manlig patient inlagd som använder ErgoNova Gungstolen® med den nya vibrationsmadrassen.  Jon berättar: ”Han har faktiskt inte blivit instruerad att använda den men har tagit reda på det själv – ofta använder han vibrationsmadrassen utan gungfunktionen i stolen, vilket jag personligen inte hade förutsett. Så för honom är vibrationsmadrassen en riktigt positiv upplevelse.”

Kontakta våra rådgivare

Vill du veta mer eller har frågor kring produkten? Kontakta gärna en av oss.

Prova i er verksamhet

För oss är det viktigt att ni får ett återhämtningskoncept som fungerar just för er. För att ge er tillfälle att utvärdera och tycka till om konceptet får ni prova det på er arbetsplats innan ni bestämmer er.